Смерть хлопчика настала внаслідок асфіксії / фото УНІАН

У Рівненській області внаслідок обвалу піску в двометровій ямі загинув 12-річний хлопчик.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Рівненській області, подія сталася 21 травня в одному із сіл Рокитнівського району.

Відео дня

З етичних міркувань назву населеного пункту в поліції не розголошують, оскільки родина, в якій сталася трагедія, є благополучною, у ній виховується п’ятеро дітей. Як вдалося з’ясувати із власних джерел, голова сімейства нині перебуває на заробітках за кордоном.

«Після занять у школі двоє братів-двійнят 12-ти років пішли гратися на піщану копанку, що знаходиться за 200 метрів від будинку. Згодом один із хлопчиків пішов додому допомогти матері по господарству, а інший продовжив викопувати невеличку землянку. Схвильований тривалою відсутністю брата, хлопець повернувся до копанки. Зрозумівши, що сталося, почав відкопувати брата та покликав на допомогу дорослих», - зазначає прес-служба поліції.  

Відповідно до лікарського свідоцтва, смерть хлопчика настала внаслідок асфіксії – стиснення грудної клітки та живота внаслідок обвалу піском.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 115 Кримінального кодексу України з відміткою «нещасний випадок».