Правоохоронцям знадобилася допомога медиків / фото УНІАН

На Рівненщині поліція почала розслідування за фактами опору, побиття та грабежу поліцейських і прикордонників під час проведення ними обшуків у двох селах Рокитнівського району.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Рівненській області, 21 травня в рамках кримінальних проваджень на підставі ухвали суду поліцейські Рокитнівського відділення, співробітники місцевої прокуратури та прикордонної служби проводили обшуки у домогосподарствах двох жителів сіл Познань та Глинне. Їм почали чинити опір місцеві жителі – з обох боків понад 100 осіб.

За інформацією джерел у правоохоронних органах, обшуки проводилися з приводу причетності двох громадян до незаконного видобутку бурштину.

Відео дня

«У правоохоронців відібрали відеокамеру, папку з документами та нанесли кілька ударів капітану поліції і працівникам прикордонної служби. Правоохоронцям знадобилася допомога медиків», - зазначає прес-служба поліції.

Наразі правоохоронці проводять досудові розслідування за ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу), ст. 186 (грабіж) та ст. 345 (умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Слідчі слідчого управління встановили орієнтовне коло найбільш активних осіб, які можуть бути причетні до вчинених кримінальних правопорушень.