Пожежа сьогодні спалахнула на кораблі / фото: facebook.com/DSNSKyiv

Пожежу на пришвартованому кораблі на території суднобудівного підприємства «Кузня на Рибальському» ліквідовано.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у місті Києві.

Читайте такожМіст імені Петра Порошенка: Чому будівництвом «переправи на Троєщину» займається суднобудівний завод «Кузня на Рибальському»

Відео дня

«Пожежу на пришвартованому кораблі на вул. Електриків, 29-А в м. Києві ліквідовано об 11:19», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у Києві сьогодні, 29 травня, на суднобудівному підприємстві «Кузня на Рибальському» вранці сталася пожежа в трюмі пришвартованого корабля, який знаходився на ремонтних роботах. Дзвінок про пожежу надійшов о 09:24.

О 10:33 пожежу було локалізовано на площі 100 кв. м.

За попередньою інформацією, корабель, на якому сталася пожежа, використовується для очистки дна.

Довідка УНІАН. «Завод Кузня на Рибальському» (раніше Ленінська Кузня) був створений у 1862 році. У 1995 році його придбав Петро Порошенко, бізнес-активами якого управляє фонд "Прайм Ессетс Капітал".

Фонду "Прайм Ессетс Капітал" належало 73,9% акцій, ще 20,13% акцій було у фонду ВІК Ігоря Кононенка, депутата від БПП і давнього бізнес-партнера президента. У листопаді 2018 року вони продали свої акції (3,23 млн або 94,03%) підконтрольній Сергію Тігіпко кіпрській компанії Еwins Lімітеd. Найвища ціна однієї акції, за якою кіпрська компанія купувала акції заводу, становила трохи більше $93. Максимальна вартість покупки пакета акцій - $300 млн.

Порошенко заявив, що продав завод для уникнення конфлікту інтересів.