У Львові кілька десятків молодих людей увірвалися до будівлі ЛМР, виламавши двері. фото city-adm.lviv.ua

Поліція Львівщини встановлює обставини штурму Львівської міської ради та вирішує питання щодо правової кваліфікації події.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Львівській області, сьогодні близько 11.10 до поліції надійшла інформація про те, що група осіб, зламавши замок вхідних дверей, пройшли у приміщення Львівської міської ради.

На місці події працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

Відео дня

Читайте такожАктивісти, що ввірвалися у Львівську ратушу, шукали по кабінетах заступників Садового (фото, відео)

«Поліцейські встановлюють обставини події, вирішується питання правової кваліфікації, а також притягнення до відповідальності причетних осіб», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на площі Ринок поблизу Львівської міської ради поліцейські здійснюють посилені заходи безпеки з метою недопущення порушень правопорядку.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Львові кілька десятків молодих людей, які назвали себе активістами різних громадських організацій, увірвалися до будівлі Львівської міської ради, виламавши двері.

За словами керівника прес-служби Львівської міської ради Христини Процак, після цього вони розійшлися по поверхах будівлі міськради, намагалися виламати двері в кабінет мера Львова Андрія Садового, а також його заступника, однак їм цього не вдалося.

Крім того, деякі з них увірвалися в кабінет директора одного з департаментів міськради Галини Слічної, де порушували громадський порядок. В цей час інші активісти виламали двері в кабінет Центру надання адміністративних послуг, а також повалили на підлогу і побили Євгена Бойка — керівника Департаменту адміністрації міського голови.

Як повідомила Процак, за словами активістів, вранці вони мали намір потрапити на апаратну нараду в мерії, яка з технічних причин відбулася раніше. Згодом більшість з них вийшла з приміщення мерії і розпочала акцію біля стін Ратуші.