На записі видно, я авто збиває дитину / Скріншот

Журналісти отримали у своє розпорядження відео з камери спостереження магазину в Конотопі, що розташований поруч з пішохідним переходом, де напередодні поліцейський на авто збив 10-річного хлопчика Артема.

На кадрах, опублікованих ТСН, видно момент аварії, а також те, що за кермом був саме водій начальника поліції.

Перехожі евакуювали дитину за лічені хвилини після аварії, на "швидку" не чекали. Для цього знайшли широку дошку і на ній, як на ношах, понесли хлопця до лікарні, розташованої неподалік. 

Відео дня

Нагадаємо, інцидент трапився увечері п'ятниці, 7 червня. Поліцейське авто збило 10-річного хлопчика. Начальника місцевої поліції вже усунули від роботи. А водія авто затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу – за кермом перебував сержант поліції. 

Читайте такожЗаснув за кермом: у Чернігівській області фура на смерть збила двох водіїв, які ремонтували вантажівку (фото)

Вранці у суботу, 8 червня, водієві оголосили про підозру, а у неділю, 9 червня, у полтавському суді йому обиратимуть запобіжний захід. Справою наразі займається відділ ДБР Полтави.

Щодо самого хлопчика, він перебуває у реанімаційному відділенні ЦРЛ, підключений до апарата штучного дихання, отримує всю необхідну допомогу, однак його стан вкрай важкий.

За словами медиків, Артема транспортувати зараз не можна. Були викликані обласні спеціалісти, а також медики з Києва для консультацій. У хлопчика пошкоджена голова, грудна клітка та черевна порожнина.