Вибухом пошкоджено фасад будинку та престижну іномарку / фото ГУ НП у Рівненській області

У Рівному поліцейські встановлюють обставини вибуху гранати на подвір’ї 60-річного підприємця.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Рівненській області, подія сталася сьогодні близько 02:40. Про неї поліцію сповістив сам потерпілий.

«За результатами огляду працівники вибухотехнічного відділу ГУНП встановили, що невідома особа, перебуваючи біля воріт обійстя, кинула гранату «РГД-5». Її уламки направили на експертизу. Також з місця події вилучили запал до боєприпасу», - зазначає прес-служба поліції.

Відео дня
На місці пригоди вилучили уламки від гранати «РГД-5» / фото ГУ НП у Рівненській області

Слідчо-оперативна група встановила, що внаслідок вибуху пошкоджено фасад будинку, гаражні ролетні ворота та автомобіль Audi Q7, що був припаркований на подвір’ї.

За даними правоохоронців, постраждалим виявився підприємець Юрій Юхимчук / фото ГУ НП у Рівненській області

На момент злочину у будинку перебував підприємець і його дружина. Ніхто з них не постраждав.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у правоохоронних органах, постраждалим виявився підприємець Юрій Юхимчук. Його бізнес пов'язаний з сільським господарством та виробництвом борошна. Він є співвласником кількох підприємств. Кримінального минулого у чоловіка немає.

Наразі поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.