Водій хотів приховати крадіжку 40 тисяч гривень / фото УНІАН

В Миколаївській області 29-річний працівник одного з місцевих хлібокомбінатів надав поліції завідомо неправдиві покази про неіснуючий розбійний напад на себе з метою приховати власний злочин – крадіжку грошей підприємства.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

В поліції уточнили, що повідомлення від 29-річного працівника хлібокомбінату про пограбування, вчинене відносно нього групою осіб надійшло до поліції Вітовського району вранці, 29 липня.

Відео дня

«На місце події прибула слідчо-оперативна група та керівництво Вітовського відділення поліції та місцевої прокуратури. Заявник повідомив поліцейським, що, здійснюючи рух на службовому автомобілі ГАЗель, побачив, як його переслідує невідома іномарка начебто на іноземній реєстрації», - зазначили в поліції.

В подальшому, зі слів заявника, підозрілий автомобіль заблокував йому дорогу та з салону вийшло декілька чоловіків у масках.

Читайте такожМаски, зброя та дорогі авто: поліція затримала організатора "голлівудської" банди грабіжників (фото)

Нападники нібито побили постраждалого, пристебнули руки кайданками до кабіни робочого авто, після чого нібито заволоділи виручкою підприємства в сумі близько 40 тисяч гривень. Відомості за вказаним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж).

Проте, коли поліцейські розпочали першочергові слідчі дії, з’ясувалось, що напад на себе чоловік вигадав.

Як насправді з’ясувалось, «постраждалий», заволодівши грошима підприємства, вирішив інсценувати своє пограбування. Він заховав грошові кошти у салоні, самотужки пристебнув руки до кабіни службового автомобіля та зателефонував у поліцію, вигадавши легенду про напад злочинців. Під час проведення слідчих дій гроші були знайдені у тому ж автомобілі.

Слідчі Вітовського відділення поліції відносно інсценувальника розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 383 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Наразі тривають слідчі дії.

За погодженням з прокуратурою чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину за що, відповідно до санкцій інкримінованої статті, йому загрожує покарання від призначення виправних робіт на строк до двох років до позбавлення волі на строк до двох років. Також вирішується питання щодо надання події додаткової кваліфікації.

Нагадаємо, 3 липня на зупинці на вул. 3-й Слобідській у Миколаєві водій маршрутного таксі №2 витягнув з салону і жорстоко побив пасажира.