В ході огляду квартири чоловіка поліцією вилучено ще кілька бойових гранат / фото: прес-служба поліції

У Київському районі Одеси сьогодні затримано чоловіка, який кинув бойову гранату у двір будинку зі своєї квартири на 9-му поверсі.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, інцидент стався у дворі багатоповерхового житлового будинку на проспекті Небесної Сотні.

«Отримавши повідомлення про те, що місцевий житель з вікна будинку кинув гранату, слідчо-оперативна група виїхала на місце», - повідомили в главку.

Відео дня

Попередньо встановлено, що 47-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, з хуліганських спонукань з вікна квартири на дев'ятому поверсі кинув гранату.

Читайте такожНа Дніпропетровщині зловмисник підірвав гранатою авто підприємця, потерпіли двоє людей

«Завдяки щасливому випадку, вибуху не сталося і ніхто не постраждав. Під час огляду місця події вилучено металеві предмети, зовні схожі на корпус гранати РГД-5, і запал», - розповіли в управлінні.

В ході огляду квартири чоловіка поліцією вилучено ще кілька бойових гранат.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості по ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Триває слідство.

Як розповіли журналістам сусіди затриманого, він нібито раніше був учасником АТО. Сьогодні між ним та іншими людьми стався конфлікт через припарковані машини, одну з яких він бив кулаком. Сусіди викликали поліцію, і він відразу пішов додому. Але, коли приїхала поліція, кинув з балкона гранату, яка завдяки щасливому випадку не детонувала.