ДТП сталася вчора ввечері в місті Сарни / фото: ГУ Нацполіції Рівненської області

На Рівненщині п’яний неповнолітній хлопець вчора на батьковому автомобілі Skoda Oktavia збив велосипедиста; від отриманих травм сьогодні велосипедист помер.

Як повідомила кореспонденту УНІАН представник відділу комунікації Нацполіції у Рівненській області Марія Юстицька, дорожньо-транспортна пригода сталася 7 серпня близько 21:30 в місті Сарни.

Не маючи права керування транспортним засобом, 15-річний сарненчанин взяв автомобіль батька Skoda Oktavia і збив на проїзній частині велосипедиста – 34-річного місцевого жителя.

Відео дня

Внаслідок ДТП потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми, відкритої черепно-мозкової травми, забою мозку, відкритого перелому коліна.

Сьогодні вранці потерпілий помер / фото: ГУ Нацполіції Рівненської області

Чоловіка доставили до місцевої лікарні. Попри вжиті реанімаційні заходи зранку 8 серпня велосипедист помер.

«Відповідно до освідчення, неповнолітній перебував у стані алкогольного сп’яніння. Алкотестер показав 0,8 проміле», - зазначає прес-служба поліції.

Поліція з’ясовує, яким чином за кермом батькової машини опинився п’яний неповнолітній.

Поліція встановлює, як хлопець опинився за кермом / фото: ГУ Нацполіції Рівненської області

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, слідчі слідчого управління розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.