В Одесі опізнали частину загиблих при пожежі в "Токіо Стар" / REUTERS

Розтин дев'яти тіл, знайдених після пожежі в готелі «Токіо Стар», завершено, частина загиблих вже опізнані.

Читайте такожПравоохоронці отримують доступ до відеокамер згорілого готелю "Токіо Стар"

Про це у Facebook повідомив завідувач відділом Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи Борис Яворський.

Відео дня

За його словами, зібрані в ході розтинів зразки вилучені і далі будуть досліджуватися в лабораторіях.

«Щиро вдячний колегам – лікарям, медреєстраторам і медичним сестрам відділу експертизи трупів та відділення молекулярно-генетичних експертиз – за готовність прийти на допомогу, попри вихідний день і неробочий час, а також за оперативну і якісно зроблену роботу», – заявив Яворський.

Експерт побоюється, що розслідування трагедії може забуксувати, а звинувачувати в цьому будуть фахівців судмедекспертизи.

«Не сумніваюся, що, коли розслідування в цій справі, як і у всіх подібних справах у цій країні, забуксує і розсиплеться, звинуватять в цьому, звичайно ж, саме нас, експертів. З інтересом буду чекати цих міркувань: фантазія обвинувачів ще ніколи не підводила, вони, зазвичай, не повторюються і завжди вигадують щось новеньке», – уклав він.

Як повідомляв УНІАН, в ніч з 16 на 17 серпня в Одесі в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. В результаті пожежі загинули дев'ять осіб, постраждало - 10, врятовано - сім, евакуйовані - 136.

За даними ДСНС, орієнтовно в готелі знаходилися 200 осіб. За фактом пожежі в готелі «Токіо Стар» поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Держбюро розслідувань почало розслідування за фактом недбалості працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, через яку сталася пожежа в готелі.

У ДСНС заявили, що планували в липні перевірити «Токіо Стар», але представник Служби не був допущений до перевірки з-за зміни власником права власності готелі.