Під час стрілянини у Голосіївському районі поранили поліцейського / Максим Торпан / Інформатор

У Києві вночі невідомі особи у чорній уніформі здійснили напад з застосуванням зброї на співробітників муніципальної охорони.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на керівника апарату КМДА Дмитра Загуменного.

За його словами, минулої ночі при плановому обході території Голосіївського парку співробітники КП «Муніципальна охорона» помітили велике скупчення підозрілих осіб у чорній уніформі, які досить гучно щось з’ясовували між собою. При спробі чергового наряду дізнатися про причини зібрання, невідомі особи почали конфлікт.

Відео дня

Читайте такожУ Дніпрі сталася стрілянина на території дитячої спортшколи (фото)

Черговий наряд доповів про ситуацію оперативному черговому та керівництву, до місця події було направлено два чергові екіпажі групи швидкого реагування (ГШР).

«Після прибуття патрулів та керівництва, вони почали з’ясовувати обставини конфлікту з присутніми, однак невідомі особи здійснили напад на співробітників муніципальної охорони та відкрили стрілянину з вогнепальної зброї», – повідомив Загуменний.

Він додав, що також невідомі особи здійснили постріл у бокове скло однієї з патрульних авто ГШР, внаслідок чого водій отримав поранення голови та був госпіталізований до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на цьому ж авто.

Крім того, старший охоронник чергового наряду отримав ножове поранення стегна.

Викликавши на місце події поліцейських, представники «Муніципальної охорони» надали правоохоронцям всю необхідну інформацію щодо учасників конфлікту. Невдовзі правоохоронці затримали п’ятьох активних учасників події, частині вдалося втекти з місця події на кількох автомобілях.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи.