За клопотанням прокуратури суд відсторонив підозрюваного від займаної посади / Фото УНІАН

В Одесі судитимуть прокурора, причетного до присвоєння квартири жінки, яка померла.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, до суду направлено обвинувальний акт стосовно працівника однієї з місцевих прокуратур.

За даними слідства, цей співробітник, перевищуючи свої службові повноваження, одержав доступ до документів на квартиру померлої одеситки.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі охоронець з саморобним мечем напав на групу чоловіків, які пробралися в санаторій Міноборони (фото)

«Оскільки жінка не мала родичів, житло мало перейти територіальній громаді. Однак підозрюваний отримав паспорт покійної власниці і документи на житло, потім через інших ділків організував їх підробку для продажу квартири», - повідомили в прес-службі.

Через незаконні дії державі завдано збитків на суму понад 800 тис. грн.

За клопотанням прокуратури суд усунув підозрюваного від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося за ч. 2 ст.162, ч.2 ст. 357, ч. 3 ст. 365 КК України (незаконне проникнення в житло посадовою особою; незаконне заволодіння паспортом, іншими документами; перевищення службових повноважень).

Як повідомляв УНІАН, 12 березня в Одесі прокуратура повідомила про підозру своєму співробітнику, причетному до махінацій з житлом. Зокрема, йшлося про квартиру по вул. Академіка Філатова, 90. Її власниця померла у 2018 році, а спадкоємців у неї не було. Про це голова ОСББ повідомила мерію, але приблизно за місяць невідомі зламали двері і зайняли житло.

Крім співробітника прокуратури у справі замішаний, зокрема, приватний нотаріус. У правоохоронних органах припускають, що співробітник прокуратури може бути причетний до інших аналогічних злочинів.