Давати свідчення зловмисник відмовився / фото politie.nl

В Одесі затримали іноземця, який у серпні розстріляв автомобіль з водієм і пограбував відділення «Нової пошти».

Як повідомили сьогодні УНІАН у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, наприкінці минулого тижня поліція затримала підозрюваного в скоєнні двох тяжких злочинів, вчинених у Біляївському районі області.

Зокрема, на початку серпня озброєний рушницею чоловік на трасі «Київ - Одеса» обстріляв Mitsubishi Pajero.

Відео дня

«Побачивши на узбіччі автодороги Київ - Одеса припаркований позашляховик, зловмисник кілька разів вистрілив по ньому з рушниці. В результаті водій дістав вогнепальні поранення. Відібрати автомобіль підозрюваний не зміг, оскільки поранений чоловік поїхав», - розповіли в главку.

Того ж дня в селі Нерубайське зловмисник скоїв розбійний напад на відділення «Нової пошти». Зокрема, погрожуючи працівниці установи і вистріливши в стелю з рушниці, він забрав з каси понад 10 тис. грн, після чого втік.

Читайте такожВ Одесі судитимуть п'ятьох вимагачів грошей у геїв

Зловмисником виявився 39-річний громадянин сусідньої держави, який зараз проживає в Одесі.

«Встановлено, що у себе на батьківщині чоловіка було засуджено за грабежі і крадіжки. Крім того, він має судимість за участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі і на цей час перебуває на випробувальному терміні», - повідомили в главку.

Давати свідчення за фактами замаху на вбивство і розбою і пояснювати мотиви цих злочинів зловмисник відмовився.

Зараз поліція розглядає кілька версій, у тому числі, вбивство з метою заволодіння автотранспортом.

В ході проведення слідчих дій чоловіка впізнали потерпілі, а за місцем його проживання вилучено речові докази, які підтверджують причетність до цих злочинів.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте такожВ Одесі прокурор присвоїв квартиру померлої жінки

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Крім того, вирішується питання про висунення зловмисникові підозри за ч. 3 ст. 187 (розбій). Максимальне покарання, передбачене за такі злочини, - до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Також фігуранта перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів на території регіону.

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня в Одеській області, на трасі Київ-Одеса, невідомий з рушниці розстріляв автомобіль, що стояв. Інцидент стався на автозаправці неподалік села Нерубайське Біляївського району. Водій дістав поранення.

Того ж дня в Нерубайському невідомий скоїв збройне пограбування відділення «Нової пошти».

У поліції заявили, що, ймовірно, обидва злочини скоїла одна людина.