Донія облили зеленкою / facebook.com/suspilne.kharkiv

Представники громадських організацій "Фрайкор" та «Правий сектор» блокують захід "ХарківПрайду" у Літмузеї в Харкові.

Читайте такожУ Маріуполі облили зеленкою коригувальника "Градів", якого випустили із СІЗО (фото)

О 19:00 тут мала розпочатися лекція "Толерантність як одна зі складових модерної національної української ідеї", передає UA:Харків.

Відео дня

До будівлі приїхали близько 10 поліцейських. У натовпі вилили зеленку, облили, зокрема, лектора Олеся Донія - громадського діяча, народного депутата кількох попередніх скликань.

Як повідомлялося, міська рада Харкова не позиватиметься проти проведення тижня Прайду та Маршу рівності.

Нагадаємо, 5 вересня узгоджувальна комісія Харківської міської ради проголосувала за те, щоб звернутися до суду із позовом про обмеження права громадян на проведення маршу рівності KharkivPride 15 вересня. Директор департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, один з тих, хто виступав проти, заявив, що це створить незручності для мешканців міста, а на думку директора департаменту із взаємодії з правоохоронними органами міськради Валентина Топчія, захід створить небезпеку.

На 15 вересня планують свої акції противники KharkivPride — низка націоналістичних організацій. Заступник начальника обласного управління поліції Сергій Бірбасов на узгоджувальній комісії запропонував узгодити маршрут таким чином, щоб акції не пересікалися.