Зловмиснику за скоєне загрожує до семи років ув'язнення / фото УНІАН

У Суворовському районі Одеси затримано чоловіка, який взяв у заручники двох жінок і вимагав за їх звільнення 3 тисячі доларів.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, вчора в поліцію звернувся місцевий житель і повідомив, що малознайомий йому чоловік силоміць утримує в квартирі його вагітну дружину, а також свою співмешканку.

Зокрема, зловмисник загрожує їм фізичною розправою і вимагає за звільнення 3 тисячі доларів. За якою саме адресою перебуває вимагач і заручниці, заявник не знав.

Щоб виманити зловмисника з квартири, заявник домовився передати гроші на вулиці. На зустріч з підозрюваним він прийшов у супроводі правоохоронців. Правопорушника затримали і доставили в територіальний відділ поліції.

Як з'ясувалося, учасниці цієї історії – давні подруги, а підозрюваний – співмешканець однієї з них.

«Напередодні ввечері він зателефонував вагітній приятельці своєї співмешканки і погрожував, що розправиться з дружиною, якщо йому не привезуть 3 тисячі доларів. Знаючи, що знайома часто страждала від насильства з боку чоловіка, молода жінка кинулася врегулювати конфлікт», - розповіли в главку.

Однак, щойно жінка переступила поріг чужої квартири, зловмисник зачинив двері і почав вимагати гроші, погрожуючи обом жінкам розправою.

Зокрема, вагітній жінці він погрожував, що виб'є всі зуби і битиме її кийком, доки не станеться викидень.

При цьому чоловік погрожував постраждалим телескопічним кийком і ножем. З'ясувавши, що у вагітної жінки немає при собі грошей, зловмисник примусив її зателефонувати чоловікові.

Підозрюваного затримано, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Дії чоловіка кваліфіковано за частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років ув'язнення. Слідство триває.