Вандал пошкодив п'ять пам'ятників / фото: ГУ НП Чернігівської області

У Чернігівській області поліція затримала раніше судимого чоловіка, підозрюваного у нарузі над могилами бійців антитерористичної операції на цвинтарі міста Мени.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області.

Згідно з інформацією, у ніч на 21 вересня невідомий зловмисник на центральному цвинтарі Мени замалював фарбою обличчя загиблих бійців АТО.

Відео дня

Було пошкоджено п'ять пам'ятників. Під час розшукових заходів слідчі вийшли на слід правопорушника. У ході обшуку у підозрюваного вилучений одяг та ніж зі слідами фарби. Також є покази свідків, які бачили чоловіка на цвинтарі того дня. Підозрюваним виявився тричі раніше судимий житель Сновська, який мав конфлікт із законом через нанесення тяжких тілесних ушкоджень, замах на вбивство та підпал церкви.

У приватних розмовах підозрюваний неодноразово висловлював зневагу до Революції Гідності та Антитерористичної операції, а загиблих героїв називав зрадниками.

Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою) - карається обмеженням волі на термін від чотирьох до п’яти років, або позбавленням волі від чотирьох до семи років.