На маршрути виходять додаткові автобуси / фото: УНІАН

У Дніпрі сьогодні зранку стався транспортний колапс через обмеження руху біля студентського гуртожитку, де 5 жовтня утворився провал в асфальті.

Про це у Facebook повідомив голова профспілки автоперевізників міста Михайло Тонконогий.

«У зв'язку з перекриттям руху біля Танка, в місті настав транспортний колапс. Пасажири тролейбусів і трамваїв намагаються сісти на маршрутні автобуси, і вони просто переповнені», - пише Тонконогий.

За його словами, спочатку було розроблено схему руху в об'їзд, однак на цих ділянках автовласники припаркували велику кількість автомобілів - утворилася велика пробка.

«Ми намагаємося відрегулювати рух, і евакуювати «паркунів», щоб відновити заплановану схему руху. Вже протягом кількох годин вона має запрацювати у штатному режимі. Поки що намагайтеся не кидатися під колеса автобусів, і трохи потерпіть. На маршрути виходять додаткові машини з числа резерву», - повідомляє Тонконогий.

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня о 17:00 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про провал ґрунту біля будівлі гуртожитку №2 Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» на проспекті Дмитра Яворницького у Соборному районі Дніпра. Рятувальники встановили, що біля 5-поверхової будівлі просіло асфальтове покриття тротуару і утворився провал розміром 3 на 2 метри і глибиною близько 1,5 метра.

На першому поверсі будівлі розташована аптека, на стінах якої утворилися значні тріщини. У провал було засипано близько 25 куб. м землі і 10 куб. м бетону. Будівлю відключено від газо-, електро- і водопостачання. Відселено близько 200 мешканців гуртожитку.

Мер Дніпра Борис Філатов попередив про перекриття центрального проспекту міста через просідання асфальту і загрозу обвалення будівлі гуртожитку. За його даними, будинок побудований на стрічковому фундаменті в 1950-х роках, під будівлею - бомбосховище.