Поліція вилучила зброю та транспортні засоби учасників конфлікту / фото ГУ НП в Житомирській області

Правоохоронці повідомили подробиці конфлікту між єгерями та браконьєрами на Житомирщині, під час якого загинув адвокат одного з підозрюваних у вбивстві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Святослав Пархоменко.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області, попередньо встановлено, що 10 листопада троє єгерів здійснювали профілактичний рейд мисливських угідь, які обслуговує їхня мисливська спілка.

«У лісовому кварталі неподалік с. Царівка вони помітили групу чоловіків, яких запідозрили у браконьєрстві. Під час перевірки документів у них щодо наявності дозволів на полювання між єгерями та мисливцями виник конфлікт», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, під час подальшої суперечки керівник ГО «Радомишльські мисливці» (Пархоменко – УНІАН) здійснив кілька пострілів із пістолета у бік одного з мисливців. Той, у свою чергу, вистрілив з мисливської рушниці.

Внаслідок стрілянини один чоловік загинув, ще одного госпіталізовано / фото ГУ НП в Житомирській області

«Поліцейські провели огляд місця події, зафіксувавши усі обставини. Також було вилучено усю наявну в учасників конфлікту зброю, у тому числі незареєстрований пістолет «Browning» та мисливську рушницю, з яких були здійсненні постріли, а також транспортні засоби», - розповів УНІАН начальник Коростишівського відділу поліції ГУНП Житомирщини Дмитро Гаращенко.

За відповідною ухвалою суду, зброю буде направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС.

Подальше досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 15 (замах на злочин), ст.115 (умисне вбивство) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України триває.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області, правоохоронці не пов’язують смерть Пархоменка з його адвокатською діяльністю.

«Наразі відсутні підстави вважати, що учорашній конфлікт на полюванні пов’язаний із професійною діяльністю Пархоменка», - зазначили у відомстві.  

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада у лісовому масиві на Житомирщині під час полювання виник конфлікт, у результаті якого від вогнепального поранення загинув єгер, ще одного із мисливців було тяжко поранено.

Попередньо встановлено, що внаслідок стрілянини загинув Святослав Пархоменко – 41-річний киянин, адвокат, єгер і директор громадської організації «Радомишльські мисливці». Ще одного чоловіка, 52-річного жителя Київщини, було госпіталізованого з тяжким вогнепальним пораненням.

Як стало відомо УНІАН, загиблий Пархоменко був адвокатом Олександра Лося – одного з підозрюваних у причетності до вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.