Відео з дитячою порнографією розповсюджувалось через файлообмінники, зареєстровані за кордоном / фото ГУ НП в Херсонській області

У Херсоні поліцейські викрили 34-річного чоловіка, який розповсюджував дитячу порнографію через Інтернет.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник начальника відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Херсонській області Віталій Байдаров, розповсюджувача дитячої порнографії викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинності та провели за місцем його мешкання обшук разом з працівниками Дніпровського відділення поліції Херсона.

«Цей чоловік - працівник одного з приватних підприємств. Відео з дитячою порнографією він розповсюджував через файлообмінники, зареєстровані за кордоном. Джерело отримання підозрюваним контенту, який він продавав, наразі не розголошується в інтересах слідства», - сказав Байдаров.

Відео дня

Начальник кіберполіції Херсонської області Богдан Палісіка додав, що в квартирі підозрюваного поліцейські вилучили комп'ютерну техніку та електронні носії інформації, безпосередньо з яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України

Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Слідчі дії тривають.