Дениса Чаленка виявили мертвим на залізничних коліях наприкінці жовтня / скріншот

Сьогодні батько вбитого в Прилуках підлітка Дениса Чаленка Віктор Чаленко отримає результати Київської судово-медичної експертизи щодо причин загибелі свого сина.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив адвокат потерпілого Володимир Білик, говорячи про стан розслідування цієї справи.

Читайте такожУ справі про загадкову загибель 14-річного хлопця у Прилуках стався несподіваний поворот (відео)

Відео дня

Він розповів, що сьогодні він з батьком убитого хлопця поїде до Головного слідчого управління Нацполіції знайомитись з матеріалами провадження та матеріалами повторної судово-медичної експертизи, проведеної в Києві.

Також адвокат додав, що свідчення машиніста потяга та фельдшера швидкої, які прибула на виклик, підтверджують що тіло потерпілого підкинули на рейки, коли він уже був мертвим.

“Машиніст повідомив про те, що побачив на шпалах між рейками тіло людини, він стверджує, що потяг не переїхав людину, оскільки вона як була на шпалах, так і залишалась. Побачивши людину, машиніст загальмував і за кілька десятків метрів потяг зупинився, оскільки мав невелику швидкість, оскільки від’їжджав від станції. Машиніст стверджує, і в подальшому це підтвердив фельдшер швидкої допомоги, що тіло було вже холодне. Тобто, з моменту смерті хлопця на той час минуло щонайменше дві години”, - сказав захисник.

Також він повідомив, що слідів зіткнення з потягом не було виявлено і на локомотиві.

Говорячи про те, кому вигідно, щоб чернігівська поліція фальшувала цю справу, Білик зазначив, що він не виключає, що“ особи, які мають пряме відношення до вбивства цієї дитини, мають батьків або інших родичів — високопосадовців, тому що справа гальмувалася навіть не чернігівською поліцією, а - вище”.

За словами адвоката, якщо потерпілих не влаштують результати судово-медичної експертизи, яку проведено в Києві, вони наполягатимуть на ексгумації тіла та проведенні експертизи за кордоном, зокрема у Німеччині.

Читайте також"Без фрагментів кісток": спливли моторошні деталі про загиблого підлітка у Прилуках (відео)

Як повідомляв УНІАН, ввечері 29 жовтня 14-річного Дениса Чаленка виявили мертвим на залізничних коліях у Прилуках Чернігівської області.

За офіційною інформацією ГУ НП в області, підліток переходив залізничну колію у невстановленому місці, і його збив дизель-потяг сполученням «Ніжин-Гребінка». Школяр 9-го класу однієї з місцевих шкіл загинув на місці від отриманих тілесних ушкоджень.

Поліція відкрила провадження за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення експлуатації залізничного транспорту, що спричинило загибель людей). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Батьки не вірять в офіційну версію слідства, говорять про убивство і вимагають всебічного розслідування цієї справи. Є інформація про погрози підлітку старшими хлопцями.

У місті відбулися масові акції протесту з вимогами розслідувати цю справу. Слідство передали до Головного слідчого управління Нацполіції, а також змінили керівника Прилуцького відділу поліції.

4 грудня чернігівські активісти, потерпілі у кримінальних провадженнях та правозахисники виступили за відставку очільника обласної поліції Едуарда Альохіна.

На прес-конференції в УНІАН вони заявили, що у Чернігові під керівництвом Альохіна поліція працює так, що потерпілим «взагалі неможливо захистити свої права, оскільки поліція абсолютно бездіє». За їхніми словами, в області сталася така ситуація, що потерпілим у більшості випадків доводиться через суд примушувати поліцію реєструвати у Єдиному реєстрі досудових розслідувань злочини, оскільки поліція під різними приводами відмовляється це робити добровільно. Між тим, наголошують активісти, чернігівська поліція «фіктивно створює показники про низьку злочинність».