Вівчарка не була щеплена проти сказу / Фото kaluga24.tv

У Світловодську на Кіровоградщині скажений пес покусав трьох людей та іншого собаку.

Читайте такожПід Харковом оголосили карантин через виявлення сказу в кота

Про це повідомляє міська рада Світловодська.

Відео дня

Як повідомляється, собака був відсутній вдома протягом трьох тижнів та, повернувшись вночі з 29 на 30 грудня 2019 року, звернув на себе увагу своїх господарів нетиповою поведінкою. Він був агресивним, покусав іншого домашнього пса на подвір’ї. Така поведінка вівчарки змусила господарів звернутися до фахівців, які при виїзді на місце виявила всі клінічні ознаки сказу у собаки (слюнотеча, параліч нижньої щелепи, неспокійна поведінка). Вівчарка була не щеплена проти сказу у 2019 році через свою агресивну поведінку. Тварину було взято під нагляд, іншим тваринам у подвір’ї (коту та собаці) проведено вимушене щеплення проти сказу. Також проведено дезінфекційну обробку подвір’я. 

Вранці 01 січня вівчарка загинула. Попередньо було виявлено, що вівчарка покусала 3 людей та ослинила 2 людей.  Постраждалі були доставлені до лікарні, де їм було проведено антирабічні щеплення.

Враховуючи, що собака був відсутній вдома 21 день, точну інформацію щодо постраждалих від нього людей та тварин встановити не вдалося.