Наразі затримано 9 осіб / фото НПУ

Правоохоронці Тернопільщини затримали 9 членів злочинного угруповання, яке займалось виготовленням метамфетаміну та його збутом на території трьох областей.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, учора 23 січня в Тернопільській, Хмельницькій та Київських областях співробітники управління стратегічних розслідувань спільно із працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки, відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління, управління патрульної поліції, управління протидії наркозлочинності, слідчого управління, управління «КОРД» та СБУ одночасно провели 70 обшуків.

За інформацією поліції, відповідно до статті 208 КПК затримано 9 осіб.

Відео дня

За словами начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Василя Джиджори, діяльність групи правоохоронці фіксували впродовж останніх шести місяців.

Правоохоронці провели одночасно 70 обшуків у трьох областях / фото НПУ

«Встановлено, що організував виробництво і збут метамфетаміну 35-річний житель Тернополя, власник одного зі спортклубів. Серед його помічників були відвідувачі спортивного залу, окремі з них не лише розповсюджували наркотики, а й мали захищати кур’єрів у разі нападу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасникам групи – від 20 до 33 років. Вони отримували від організатора метамфетамін і займалися його продажем. У день група заробляла 25-50 тис. грн. Частину метамфетаміну виготовляли в Тернополі у спеціально обладнаних гаражних приміщеннях. Решту сировини та інші наркотики закуповували у жителів Хмельницької області.

«У ході санкціонованих обшуків, одночасно проведених на території трьох областей, вилучено понад кілограм наркотиків та психотропних речовин у твердих, кристалічних, порошкоподібних та інших формах, зброю, боєприпаси, готівкові кошти у національній та іноземній валюті, засоби зв’язку», - розповів прокурор області Петро Бойко.

У ході розслідування стало відомо, що дане угруповання на території Тернопільщини працювало впродовж кількох років. Їх неодноразово викривали правоохоронці, але його учасникам вдавалося уникати покарання.

«Тому під час досудового розслідування буде перевірятися й причетність до злочину працівників правоохоронних органів», - запевнив т. в. о. начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки України Олександр Мерена.

Під час затримання підозрюваних у Тернополі учора ввечері на кількох вулицях перекривали рух транспорту, оскільки силовики зупинили торговців наркотиками в автомобілях безпосередньо посеред дороги. Один із зловмисників чинив опір, спричинивши працівнику поліції тілесні ушкодження.

Організатором наркоугруповання був власник спортклубу, а його помічниками – відвідувачі закладу / фото НПУ

У зв’язку з цим відкрито кримінальне провадження за ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Також затриманим доведеться відповідати за виготовлення та розповсюдження наркотиків.