В одному з полтавських пабів відвідувач погрожував персоналу ножем. Зокрема прикладав холодну зброю до шиї однією з працівниць. Місцеві ЗМІ з посиланням на власні джерела заявляють, що нападником міг бути знайомий народного депутата Іллі Киви та місцевий криміналітет Віталій Воробйов з прізвиськом «Воробєй».

Відео погроз з’явилося у Facebook 24 січня. У поліції факт нападу підтверджують. За словами правоохоронців, злочин було здійснено у грудні 2019-го.

Читайте такожБійка з Кивою: нардеп звернувся до поліції із заявою про тілесні ушкодження

«Відео, яке оприлюднили в мережі, воно в поліції є. Ця подія мала місце у грудні минулого року у 20-х числах. За даним фактом працівниками поліції відкрите кримінальне провадження за ч. 4 статті 296 кримінального кодексу України. Це хуліганство із застосуванням зброї. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі»,– розповів Полтавським тротуарним новинам речник обласної поліції Юрій Сулаєв.

Поліція досі розслідує обставини події.

Фото схожого з відеоролика чоловіка разом з Кивою опублікувало інтернет-видання Полтавщина.

poltava.to

У коментарі журналістам Кива заявив, що не знає ніякого Вороб’я, а тільки Джека Горобця (героя з "Піратів Карибського моря" – УНІАН).

Також депутат додав, що в нього ніколи не було такого водія (за інформацією окремих ЗМІ чоловік був водієм Киви – УНІАН). Що ж стосується охоронців, то під час служби в МВС це були штатні співробітники, нині – позаштатні, «які не п’ють, не нападають на людей, а діють згідно з уставом».

Втім, журналісти наполягають, що Кива все ж знає Воробйова, який у свій час неофіційно виконував роль охоронця.