За висновками експертів, чоловік має проблеми з психікою / фото ГУ НП Чернігівської області

На Чернігівщині суд відправив на примусове психіатричне лікування чоловіка, який пошкодив надгробні пам’ятники учасникам АТО у м. Мена у вересні минулого року.

Відповідне рішення 27 січня ухвалив Менський районний суд.

Згідно з рішенням, суд задовольнив клопотання прокурора про застосування до обвинуваченого у вандалізмі примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Відео дня

Зазначається, що за висновком судово-психіатричного експерта, обвинувачений має хронічний розлад психічної діяльності.

«Внаслідок цього він не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними на період часу, до якого відноситься кримінальне правопорушення. За своїм психічним станом на теперішній час чоловік позбавлений здатності правильно сприймати обставини та давати про них свідчення», - говориться у рішенні суду.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року невідомий зловмисник на центральному цвинтарі міста Мена замалював фарбою обличчя на п’ятьох пам’ятниках загиблим бійцям АТО.

Підозрюваним виявився тричі раніше судимий житель Сновська, який притягувався до кримінальної відповідальності через нанесення тяжких тілесних ушкоджень, замах на вбивство та підпал церкви. У приватних розмовах він неодноразово висловлював зневагу до Революції Гідності та АТО, а загиблих героїв називав зрадниками. Зловмиснику було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).