Під час було демонтажу пошкоджено кілька торговельних кіосків / фото volyn24.com

На Волині поліція перевіряє обставини демонтажу сьогодні вночі кіосків та торгових контейнерів підприємців на старому ринку Луцька.

Як повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області, наразі встановлено, що демонтаж контейнерів та кіосків відбувався згідно з рішенням міської ради.

Читайте такожНа Троєщині у Києві невідомі влаштували стрілянину по кіосках

Відео дня

Обставини інциденту вивчають слідчі поліції в рамках розпочатого кримінального провадження.

Нагадаємо, у вівторок, 4 лютого, близько 23.00 на лінію поліції «102» надійшло повідомлення, що по вулиці Глушець у Луцьку близько 40 невідомих осіб пошкоджують торговельні контейнери та зносять ринок. На місце події прибули екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група, керівництво поліції області та міста.

Попередньо встановлено, що на виконання рішення Луцької міської ради співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Під час цього було пошкоджено декілька торговельних кіосків. Протестувальники перекрили рух спецтехніки. Демонтаж торговельних кіосків був зупинений.

фото volyn24.com

Троє осіб звернулися по допомогу до медиків, один з них є співробітником муніципальної варти. Слідчі перевіряють обставини отримання тілесних ушкоджень учасниками події для належної правової кваліфікації.

На місці працюють поліцейські, котрі забезпечують правопорядок. Рух транспорту по вулиці Глушець поліцією частково обмежений.

Рух транспорту по вулиці Глушець частково обмежений / фото volynnews.com

Слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Розслідування перебуває під особистим контролем начальника Головного управління Національної поліції в області Петра Шпиги.

Нагадаємо, влітку у Рівному зловмисники підпалили кіоск підприємця, який продавав газети без роздрібної націнки – за оптовою ціною.