Правоохоронцям загрожує від 6 до 10 років в'язниці / facebook.com/ukrainews

На Львівщині співробітники Служби безпеки України затримали двох поліцейських, які підозрюються в організації механізму розповсюдження та збуту наркотиків.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За версією слідства, заступник начальника одного з райвідділів поліції спільно зі своїм підлеглим через погрози та шантаж залучили до протиправної діяльності наркозалежного із судимістю.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області затриманий іноземець, який доставляв кокаїн у Молдову через Україну

«Посередник отримував наркотики від поліцейських і перепродував «товар». Після цього він надавав інформацію про покупців поліцейським, які, зловживаючи службовим становищем, штучно нарощували «результати» роботи відділу», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали обох поліцейських, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час передачі посереднику амфетаміну і канабісу. Вилучені наркоречовини направлено на експертизу.

Наразі затриманим планується оголосити про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності.