Затримано керівника взводу полку поліції / Фото: Нацполіція

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали одного з керівників взводу полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції у Київській області після скоєння ним смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

Про це повідомляє прес-служба Бюро.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали одного з керівників взводу полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції у Київській області після скоєння ним дорожньо-транспортної пригоди, у результаті якої загинув громадянин», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За попередньою інформацією, 16 лютого приблизно о 19:00 у місті Бровари Київської області поліцейський, керуючи автомобілем Nissan, скоїв наїзд на двох пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора. В результаті аварії один з пішоходів загинув на місці події, а інший отримав численні травми.

ДБР встановило, що працівник поліції перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте такожУ Дніпрі водій авто збив трьох людей, тікаючи від поліції, є загиблий (фото, відео)

Правоохоронця затримано, готується повідомлення про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюється за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого у місті Бровари на Київщині сталася смертельна аварія за участю працівника поліції.

Після ДТП, за словами очевидців, водій на авто намагався втекти з місця події, однак його рух заблокували інші небайдужі водії.

Водій-правопорушник з явними ознаками алкогольного сп’яніння відмовився від проходження освідування на приладі «Драгер».

В результаті аварії 28-річний пішохід від отриманих травм загинув на місці пригоди. Ще одного 31-річного чоловіка з травмами доправлено до лікарні.