Під час обшуку у затриманого виявили та вилучили речові докази / фото dpsu.gov.ua

У міжнародному аеропорту «Одеса» затримано 44-річного місцевого жителя, який відправляв українок до Німеччини та Ізраїлю з метою подальшої сексуальної експлуатації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, вчора в аеропорту затримали організатора міжнародного каналу торгівлі людьми та двох його жертв - українок, 1989 по 1997 років народження, яких він відправляв до Німеччини.

Під час обшуку у затриманого виявили та вилучили речові докази його незаконної діяльності.

Також затримано іншого учасника злочинної групи - жителя Одеси, який з разом з організатором шукав і вербував жінок для подальшої сексуальної експлуатації за кордоном.

Читайте такожНа Київщині викрили схему продажу жінок в сексуальне рабство за кордон

«Використовуючи скрутне матеріальне становище жінок, вони обіцяли велику матеріальну винагороду. Жертв вербували для «роботи» на території Ізраїлю та Німеччини. Їм повідомляли, що «влаштують їх» за підробленими документами. Обіцяли покрити всі організаційні та логістичні витрати, чим вводили постраждалих у матеріальну залежність», - розповіли в прес-службі.

На даний час встановлено чотири особи, які постраждали від незаконної діяльності злочинців.

Як уточнили в поліції, за «роботу» жінкам пропонували хорошу зарплату, 70% від якої отримували самі «роботодавці».

Організатора оперативники управління з боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, спільно з працівниками слідчого управління ГУНП в Одеській області та прикордонниками затримали в аеропорту. Крім того, затримано одного зі спільників - 34-річного жителя Одеси.

Зараз з підозрюваними проводяться невідкладні слідчі дії в рамках провадження, відкритого за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України.