П'яний солдат-контрактник вдарив ножем у живіт колегу / фото mukachevo.net

ДБР почало досудове провадження за фактом приховування службовими особами однієї військової частини у Львові вбивства солдатом-контрактником свого колеги.

Про це йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, розпочали досудове розслідування за фактом ненаправлення військовими службовими особами однієї з військових частин у Львівській області до органу досудового розслідування повідомлення про підлеглого, який вчинив кримінальне правопорушення, а також умисного невиконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі у військовому гуртожитку знайшли повішеним контрактника

Зокрема, за попередньою інформацією, 15 лютого в позаслужбовий час в гуртожитку однієї з військових частин у Львівській області солдат-контрактник, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, ударив ножем в живіт колегу.

"Через добу від отриманих тілесних ушкоджень старшина помер, не отримавши кваліфікованої медичної допомоги", - заявили у ДБР.

Водночас, посадові особи військової частини приховали факт злочину на території військової частини.

"Командування не повідомило про подію правоохоронцям та не забезпечило кваліфікованої медичної допомоги потерпілому", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії. У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Раніше УНІАН повідомляв, що Держбюро розслідувань направило до суду обвинувальний акт стосовно командира підрозділу однієї з військових частин ЗСУ, який обвинувачується у нанесенні смертельних травм підлеглому.