На Київщині злочинці намагались продати автомат з підствольним гранатометом / СБУ

На Київщині Служба безпеки України блокувала продаж військових засобів ураження, нелегально вивезених з району операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожНа Закарпатті СБУ затримала банду вимагачів, яку очолював депутат райради

За попередніми даними слідства, двоє мешканців Києва та Василькова нелегально переправляли військові засоби ураження з району проведення операції Об'єднаних сил для продажу.

"Товар вони переховували на території власних помешкань. Своїх клієнтів торгівці зброєю підшуковували через особисті зв'язки, зокрема, у кримінальних колах. Оперативники спецслужби задокументували два факти протиправної реалізації засобів ураження", - йдеться у повідомленні.

Так, правоохоронці затримали обох фігурантів після спроби продажу двох тротилових шашок загальною вагою 800 грамів, автомата Калашникова, підствольного гранатомета, двох бойових пістолетів Макарова, 5 гранатометних пострілів ВОГ-17, понад 130 набоїв різного калібру, зокрема, до великокаліберного кулемета.

За вказаний арсенал зловмисники намагалися одержати 5 тис. 400 доларів, додали в СБУ.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності, додали у відомстві.