вилучено один травматичний та один газовий пістолети / фото ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно із Нацполіцією заблокувала акцію провокативного характеру у Києві, замовлену спецслужбами РФ. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що правоохоронці затримали 29 осіб, які "за грошову винагороду в розмірі одна тисяча гривень кожному" намагалися вчинити хуліганські дії біля будівлі консульства Республіки Польща.

Читайте такожВибух біля посольства США в Києві розслідують як злісне хуліганство (фоторепортаж)

Відео дня

"За задумом затриманого організатора акції, представники столичних спортивних клубів під виглядом молодіжної організації повинні були прибути до будівлі консульства та провести показову акцію із розлиттям червоної фарби, а також повісити та підпалити на театралізованій шибениці опудало. Дії повинні були супроводжуватися націоналістичними вигуками, підпалом піротехніки та мали на меті розпалювання міжнаціональної ворожнечі, спрямованої на загострення українсько-польських взаємовідносин, підрив авторитету України на міжнародній арені", - розповіли в СБУ.

Під час огляду автобуса та двох автомобілів, на яких прибули затримані, вилучено один травматичний та один газовий пістолети, холодну зброю, провокативні транспаранти та прапори, піротехніку (фаєри), макет шибениці.