Отвір від кулі в вікні / фото informator.dp.ua

У середу, 30 серпня, у Дніпрі обстріляли дитячу обласну клінічну лікарню №1. Медзаклад обстріляли в ніч на 30 серпня, повідомляє Інформатор.

Співробітники лікарні, прийшовши вранці на роботу, побачили розбиті шибки у вікнах.

"Сьогодні вранці під час обходу ми виявили простріли у вікнах, розташованих в маніпуляційній приймального відділення і на сходовій клітці. Крім цього, було пошкоджено вікно в будівлі адміністративно-господарської частини", - говорить головний лікар дитячої обласної клінічної лікарні Володимир Івашина.

Читайте такожПід Києвом обстріляли авто голови об'єднання власників машин на єврономерах (фото)

Як зазначає головний лікар, подібні інциденти трапляються не вперше.

"Це не перший такий випадок, вони повторюються із завидною регулярністю з 13 квітня цього року. Безумовно, ми зверталися в поліцію, так як це і моральна, і матеріальна. Вартість заміни вікон з урахуванням сьогоднішніх ушкоджень – близько 9 000 гривень", - сказав Івашина.

Правоохоронці припускають, що стріляли з пневматики / фото informator.dp.ua

"На місці події працює слідчо-оперативна група. З весни цього року ми зверталися в поліцію вже разів шість, складали акти, але результату ніякого не було. Стріляють по вікнам з інтервалами 2-3 тижні ночами – в період з 22.00 до 1.00. Обстрілювали і стаціонар, де лежать діти, і будівлю господарської частини. Ми просили поліцію забезпечити денне й нічне патрулювання території лікарні. І нам відповіли, що це буде виконуватися", - розповідає завгосп лікарні Ірина Коломоєць.

Читайте такожУ Дніпрі кинули гранату в квартиру вагітної жінки (фото)

У сьогоднішній події потерпілих не було. Однак завгосп згадала, що під час обстрілу цієї весни в палаті, у вікно якої потрапила куля, перебувала матір із маленькою дитиною, і дивом ніхто не постраждав.

Наразі на території лікарні працює поліція. Правоохоронці припускають, що постріли робилися з пневматичної зброї. Поліція поки не коментує ситуацію.