Ілюстрація REUTERS

Під час сутичок між прихильниками лідера партії “Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі та правоохоронцями на вулицях Трьохсвятительська та Костьольна поліція затримала та доставила до районних управлінь 9 осіб. Про це УНІАН повідомила речник Головного управління Національної поліції України у м. Києві Оксана Блищик.

"Дев'ять осіб доставляли до управлінь поліції. Частину уже відпустили. Ми поки що не знаємо, що з рештою", - сказала вона.

Водночас, за словами Блищик, поки немає інформації щодо кількості постраждалих правоохоронців внаслідок цих сутичок.

Відео дня

Читайте такожПрокуратура порушила справу проти депутатів, які заважали правоохоронцям затримати Саакашвілі

Як повідомляв УНІАН, раніше у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що під час сутичок, які виникли у зв’язку з проведенням слідчих дій щодо Саакашвілі, було затримано щонайменше 5 осіб, в тому числі жінку, яка розбила каменем скло поліцейського автомобіля.

Вранці в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де проживає екс-голова Одеської ОДА, лідер партії «Рух нових сил» Саакашвілі, силовики провели обшуки. Пізніше вони затримали Саакашвілі й посадили в автомобіль, проте активісти заблокували проїзд цього авто. Між правоохоронцями та активістами виникали сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі й звільнили Саакашвілі. Правоохоронці застосували сльозогінний газ. Політик і його прихильники прийшли до Верховної Ради, де проходить мітинг.

В СБУ повідомили, що Саакашвілі затримано в рамках розслідування кримінального провадження щодо сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (стаття 256 КК).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі проводив акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка в зупиненні їхнього кримінального переслідування.