Чиновнику повідомили про підозру / фото ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру високопосадовцю, який без необхідної ліцензії збув 510 тонн радіоактивного брухту.

Як повідомила прес-служба ДБР, внаслідок дій підозрюваного голови одного з держагентств України державі завдано збитків на понад 2,753 млн грн.

Високопосадовцю інкриміновано ч. 3 ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами) Кримінального кодексу України.

Відео дня

"Досудовим розслідуванням встановлено, що 23 серпня 2019 року посадовець без необхідної ліцензії Державної інспекції ядерного регулювання України реалізував понад 510 тис. кілограмів радіоактивно забрудненого брухту на суму 516 тис. грн", - повідомили в ДБР.

Читайте такожКерівництво заповідника «Тузлівські лимани» побили зловмисники під час інспектування території (фото)

Водночас, за висновком експертизи, досліджувані об'єкти є радіоактивними матеріалами, ринкова вартість яких складає понад 3 млн 269 тис. грн.

Крім того, під час укладання угоди про продаж брухту у сторін були відсутні ліцензії Державної інспекції ядерного регулювання України та санітарні паспорти на провадження виду діяльності, пов`язаної з торгівлею радіоактивними матеріалами у вигляді радіоактивно забрудненого брухту.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.