Попри очевидність обставин ДТП, не варто розраховувати на швидке розслідування / Фото УНІАН

Слідство встановлюватиме, як підозрюваний Антон Желепа опинився в чужому автомобілі, на якому 12 липня поблизу столиці скоїв ДТП з чотирма жертвами.

Про це у коментарі УНІАН повідомила прокурор Дар’я Мілюкова.

Вона сказала, що наразі є дві версії: або Mercedes дійсно був викрадений, або власниця добровільно передала Желепі керування цим авто. Слідство буде з'ясовувати ці обставини.

Відео дня

Читайте такожУ Києві "замінували" Центральний залізничний вокзал

Також прокурор підтвердила інформацію про те, що власниця автомобіля написала заяву про його викрадення. Поліцією Обухівського району Київської області за цією заявою відкрито кримінальне провадження.

Стосовно ще одного учасника ДТП – водія Mercedes Sprinter, в який до зіткнення з Hyundai врізався Mercedes під керуванням Желепи, - прокурор сказала, що оскільки він не отримав тілесних ушкоджень, то у провадженні не фігурує як потерпілий, проте є учасником кримінального провадження проти Желепи як свідок і може подати цивільний позов до підозрюваного про відшкодування збитків за пошкодження свого авто.

Окрім того, прокурор Мілюкова зазначила, що, попри очевидність обставин ДТП, не варто розраховувати на швидке розслідування, оскільки призначено багато експертиз, зокрема щодо причин смерті всіх чотирьох жертв, стану обох автомобілів, а з огляду на завантаженість експертних установ, експертизи робитимуть довго.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на Столичному шосе під Києвом водій Mercedes спочатку протаранив Mercedes Sprinter. Після чого вилетів на зустрічну смугу і скоїв лобове зіткнення з Hyundai.

Внаслідок зіткнення загинули водій Hyundai, його дружина і двоє дітей. Хлопчика 2006 року народження доставили до лікарні у тяжкому стані. Нині хлопчик перебуває у критичному стані в реанімації.

За результатами тестування приладом Drager у водія Mercedes визначено вміст алкоголю в крові 1,32 проміле.

Йому інкриміновано ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 14 липня, суд постановив взяти Желепу під варту без альтернативи внесення застави на два місяці – до 9 вересня. На засіданні суду він підтвердив, що під час скоєння ДТП був п’яним і визнав свою провину.