У Дрогобичі рятувальники, у яких був вихідний, здійснили подвиг / фото facebook.com/LVIVDSNS

У місті Дрогобич Львівської області співробітники ДСНС у свій вихідний день в одному з будинків помітили густий чорний дим, який виходив з вікна, розташованого на третьому поверсі.

Рятувальники кинулися в будинок і, попри високу температуру і сильну задимленість, почали виводити мешканців на вулицю, йдеться в сюжеті ТСН.

Журналісти дізналися, що власника квартири, в якій сталася пожежа, – 56-річного чоловіка, винесли на вулицю на руках, він отримав важкі опіки.

Пожежа в Дрогобичі сталася 7 лютого в чотириповерховому житловому будинку за адресою вул. Грушевського, 44, йдеться на сторінці Головного управління ДСНС України у Львівській області в Facebook.

За його даними, поза службою людей почали рятувати Андрій Фок – начальник варти 7-ї державної пожежно-рятувальної частини Трускавця та його колеги – головні інспектори Дрогобицького районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області Іван Слуцький та Андрій Живчин.

"…Під час порятунку мешканців будинку Андрій Фок почув, як у квартирі, де виникла пожежа, чути стогін людини. Не зважаючи на сильне задимлення та високу температуру, Андрій увійшов у палаючу квартиру, де на підлозі виявив чоловіка, якого виніс на сходову клітину. Потерпілим виявився власник квартири...", – додали у відомстві.

Потім на місце пожежі прибули дрогобицькі рятувальники.

Читайте такожНагорода за врятування пасажирів маршрутки: юний українець став народним героєм (відео)"...Рятувальники за допомогою висувної драбини врятували з задимленої квартири на третьому поверсі п’ятимісячне немовля та батьків. Також за допомогою автодрабини з четвертого поверху врятовано двоє дітей дев’яти та 12-ти років...", – зазначили в ДСНС.

У Дрогобичі рятувальники, у яких був вихідний, здійснили героїчний вчинок / фото facebook.com/LVIVDSNS

У відомстві додали, що всього було врятовано дев'ять осіб, у тому числі три дитини.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що в селі Друга Старовірівка Красноградського району Харківської області 15-річний сирота Дмитро Гербут врятував з будинку, який палав, свою бабусю і двох племінників, а ще одного його родича з будівлі врятував 47 річний сусід Василь.

За героїчні вчинки хлопчик і чоловік отримали нагороди від ДСНС.

Вас також можуть зацікавити новини: