СБУ заблокувала на Вінниччині канал нелегальної міграції потенційних призовників до країн ЄС / фото facebook.com/ssu.vinnytsia

Служба безпеки України заблокувала на Вінниччині канал нелегальної міграції потенційних призовників до країн Євросоюзу.

Про це повідомило Управління СБ України у Вінницькій області.

Як зазначається, зловмисники використовували протиправний механізм із виготовлення фіктивних документів про навчання у вищих навчальних закладах країн Євросоюзу. Це було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

Відео дня

За даними слідства, до організації схеми причетні двоє жителів Вінниці та двоє громадян України, які на даний час тимчасово перебувають закордоном. Пакет фіктивних документів, що нібито підтверджують навчання у європейських вишах, фігуранти провадження оцінювали від 3000 до 4000 доларів з особи.

Правоохоронці викрили зловмисників у середмісті Вінниці під час отримання грошових коштів від чергового ухилянта. Ділків було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У межах кримінального провадження їм оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За оперативними даними, оборудка функціонувала кілька місяців, за цей час їх "послугами" встигли скористатися до 10 потенційних призовників.

facebook.com/ssu.vinnytsia

Вас також можуть зацікавити новини: