Дівчинка, ймовірно, збилася зі шляху, коли захотіла повернутися додому \ Фейсбук Oksana Kononenko

На Харківщині поліцейські почали розслідування за фактом смерті 6-річної дівчинки.

Читайте такожЗ'явилися подробиці про загиблу в Харківській області дівчинку

Про це інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області. Як повідомив під час брифінгу очільник обласного главку поліції Валерій Сокуренко, інформація про зникнення 6-річної Мілени надійшла від жителів села Соснівка до Золочівського відділення поліції 26 квітня близько 19:00.

Відео дня

Вони повідомили, що годину тому дівчинка пішла гуляти зі своїм двоюрідним братом, але додому повернувся лише хлопчик.

Зазначається, що родичі відразу кинулися на пошуки, але впоратися самотужки не змогли та звернулися по допомогу до поліції.

За його словами, загалом дівчинку розшукувало більше півтисячі людей, серед них поліцейські, нацгвардійці, рятувальники, прикордонники, водолази та волонтери.

Начальник харківської поліції зазначив, що пошуковці перевірили усі можливі об’єкти та місця: житлові та покинуті будинки, підвали та горища, ставки, ліс, усі найближчі околиці. Радіус пошуків постійно збільшувався. Окремі групи правоохоронців обстежували сусідні села.

«Близько 17:00 наступного дня працівники ДСНС виявили тіло дівчинки на краю поля в 8 кілометрах від села Соснівка. На жаль, дитина була мертвою. Найбільш вірогідна причина смерті дівчинки за висновками експертів – переохолодження. На тілі відсутні будь-які ознаки насилля. Призначено усі необхідні експертизи для остаточного встановлення обставин, що стали причиною загибелі дитини», - розповів Сокуренко.

Він не виключає, що дівчинка, ймовірно, збилася зі шляху, коли захотіла повернутися додому, усі її речі на місці, одяг не пошкоджений.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу з приміткою «нещасний випадок». Усі обставини події встановлюють слідчі.

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня на Харківщині знайшли мертвою шестирічну дівчинку. Тіло дитини виявили на краю поля за 8 кілометрів від села Соснівка Золочівського району.