Вандалом виявився 20-річний хлопець / фото поліція

У місті Стрий Львівської області затримано 20-річного хлопця, який пошкодив майже 60 надгробків на могилах січових стрільців.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 8 липня близько 05:30 до правоохоронців надійшла інформація від жителя Стрия про те, що на території кладовища, розташованого на вулиці Нижанківського, невідомий чоловік повалив кілька намогильних хрестів та пошкодив пам’ятники.

Виїхавши на місце події, поліцейські помітили чоловіка, який намагався повалити ще один хрест. Його наздогнали і затримали.

Відео дня
фото поліція

Як розповіла УНІАН речниця ГУ НП в області Світлана Добровольська, затриманим виявився 20-річний місцевий житель. За попередніми даними, загалом чоловік пошкодив 59 намогильних хрестів та пам’ятників.

"Пояснити мотивів свого вчинку він не міг", - зазначила Добровольська.

Читайте такожУ Дніпрі натовп малолітніх вандалів викинув у річку прокатний електросамокат

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 297 (осквернення або руйнування могили борців за незалежність України) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на термін від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін. Невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

Вас також можуть зацікавити новини: