Нардеп Сергій Литвиненко / фото УНІАН

Народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Литвиненко прокоментував події у місті Березне на Рівненщині, де у вівторок, 23 червня, сталася бійка зі стріляниною за участю "Нацкорпусу". Спочатку активісти руху кидали каміння та яйця в автомобіль політика, а сутички в натовпі продовжилися навіть після того, як нардеп поїхав.

У коментарі на своїй сторінці у Facebook Литвиненко назвав дії активістів "грубою провокацією, яка нічого спільного із мирним діалогом не має".

За словами політика, представники "Нацкорпусу" прийшли до приймальні нардепа під приводом "поговорити". Мовляв, їм не сподобалася публічна заява нардепа щодо шляхів відновлення миру на Донбасі. У свою чергу Литвененко згодився на діалог із активістами, але останні, замість пройти у приймальню депутата, почали жбурляти у нього камінням.

Відео дня

"Так радикали готуються до діалогу та мирної акції, про яку вони говорили – приходять з камінням, з коробками курячих яєць та зброєю. Це не радикалізм. Це банальний кримінал. І ні для кого не є секретом, що радикали працюють на замовлення. Хочу застерегти політиків, котрі користуються послугами екстермістів-радикалів: завтра вони легко повернуть свою зброю проти вас", - пише Литвиненко.

При цьому нардеп підозрює, що вороже налаштовані молодики були озброєні.

"Щойно я від’їхав від офісу, як полетіли яйця, каміння, почали лунати постріли. Вони стрибали на мою машину, били по склу палками, жбурляли каміння та яйця. Зі сторони радикалів в бік поліції полетів вибуховий пакет, внаслідок чого поліцейський отримав контузію", - зазначив він.

За словами Литвиненка, на місці була поліція, яка спрацювала професійно.

Також депутат подякував за підтримку представникам громадському руху "Патріоти – за життя".

Оцінку кримінальним діям радикалів мають дати правоохоронці, наголошує політик.

"Держава - поліція, прокуратура, ДБР та СБУ - повинні жорстко прореагувати. Якщо ми сьогодні не зупинимо цю нечисть, завтра втратимо країну. Я звернуся до правоохоронних органів і вимагатиму, щоб всі кримінальні радикали були покарані", - резюмував він.