Шахрайка робила дороговартісні процедури у різних салонах краси Києва і не платила за роботу майстрів. Журналісти "Сніданку з 1+1" дізналися, як дівчина змогла провернути свою аферу та як захистити себе від подібних шахраїв.

Ірина Попова, власниця мережі салонів краси, розповіла, як ця шахрайка прийшла до них. Вона зробила різних процедур на 6 тисяч гривень, а потім нібито не могла розрахуватися через проблеми з інтернет-банкінгом. Клієнтка нібито пішла до авто по готівку, залишивши свою сумочку. Сумочка виявилася порожньою, а аферистка так і не заплатила. 

Ще одне відео з тією ж дівчиною-шахрайкою надав журналістам інший салон краси. На ньому вона так само намагалася нібито розплатитися за послуги на суму понад 7 тисяч гривень. Так само вона залишила сумку й пішла, мовляв, зараз повернеться, бо живе в цьому будинку. 

"Я вже готова була, що покладу цю суму - 7,3 тис. грн повністю", - каже Дарія Боровик, керуюча салону краси. Та вона заплатила лише за витратні матеріали.

Психолог-криміналіст Юрій Ірхін каже, що шахраїв такого типу неможливо розпізнати одразу. 

Та все ж власникам салонів краси можна себе убезпечити. Ось кілька порад:

  • розмістіть договір публічної оферти, в якому зафіксуйте умови передоплати;
  • підписуйте умову-погодження до початку процедур, у якій зафіксуйте рекомендації щодо поводження після процедур - заборони й дозволені дії;
  • персональні дані, які ви можете попросити для інформаційної угоди;
  • на рецепції мають бути камери спостереження.

Як українці можуть вмить втратити свої гроші з карткового рахунку

Шахраї в Україні активізувалися й можуть списувати гроші з ваших карткових рахунків навіть без вашого підтвердження.

Адвокат дав кілька порад, як убезпечити свої гроші: ставити ліміти на зняття, вмикати сповіщення, контролювати свій рахунок. А отримати назад свої кошти можливо, каже він. Щоправда, робиться це через суд.

Вас також можуть зацікавити новини: