Шахтарі кажуть, що з березня не отримують зароблених коштів / скріншот з відео

Понад 30 гірників шахти «Надія» на Львівщині перебувають другу добу під землею з вимогою виплатити їм заборговану зарплату.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook.

«37 гірників, які другу добу протестують у вибої, як можуть відзначають під землею своє професійне свято (День шахтаря в Україні відзначають в останню неділю серпня – УНІАН)» - написав Волинець.

Читайте такожНа Дніпропетровщині з лікарні виписали п’ятьох гірників, які постраждали внаслідок пожежі на шахті

Він нагадав, що люди з березня не отримують зароблених коштів. Станом на 25 серпня заборгованість із зарплати перед працівниками ПАТ «Шахта «Надія» Зсягнула 61,54 млн грн.

За словами Волинця, шахтарі - під землею, а на території підприємства зібралися їхні обурені родичі.

«Заступник міністра енергетики України Олександр Зорін залишається в Соснівці. Вчора він відвідав шахту, де, за його словами, відбулася непроста розмова з вугільниками. Працівники «Надії» грозилися взяти його в заручники, але потім відпустили, зрозумівши, що саме в його повноваженнях знайти вихід з кризової ситуації», - зазначив голова профспілки гірників.

Як зауважує Волинець, призначений 17 липня на міністерську посаду Зорін якраз і не винен в тому, що відбувається.

«Проте саме він як державний функціонер високого рівня має терміново вжити всіх необхідних заходів – в першу чергу проінформувати прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, щоб проблема вирішувалась на високому рівні», - наголосив профспілковий лідер.

Керівництво шахти ситуацію поки не коментує.

Страйк шахтарів на Волині: що було до цього:

  • 28 серпня 27 шахтарів залишились під землею, а 29 серпня до них доєднались ще 13 осіб.
  • Голова Незалежної профспілки гірників Волинець заявляє, що заборгованість існує через відсутність розрахунку з боку замовників продукції.