На Луганщині локалізовано два осередки масштабних пожеж / фото dsns.gov.ua

В Луганській області локалізовано два осередки пожеж сухої трави та лісових насаджень в с. Лобачеве та с. Лопаскине, які виникли 2 вересня.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"4 вересня о 15:30 осередок загоряння сухої трави поблизу с. Болотене Станично-Луганського району ліквідовано. А станом на 20:00 два осередки пожеж сухої трави та лісових насаджень в с. Лобачеве та с. Лопаскине – локалізовано", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЧерез масштабні пожежі на сході України понад 30 людей залишися без житла: їм обіцяють компенсації

Зазначається, що відкритого вогню не спостерігається, проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру.

До гасіння пожеж задіяно 404 особи та 73 одиниці техніки, з них від ДСНС 245 осіб особового складу та 47 одиниць техніки.

"З метою надання допомоги у гасінні лісових пожеж на території Луганської області від ДСНС додатково залучено 135 осіб та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей", - додали в ДСНС.

Масштабна пожежа на Луганщині

  • 2 вересня внаслідок надзвичайної пожежної небезпеки на території Луганської області було зафіксовано 24 загоряння сухої трави на площі близько 1 тис. 200 гектарів.
  • У штабі операції Об’єднаних сил заявили, що причиною масштабних пожеж на Луганщині міг бути навмисний підпал з боку противника.