У центрі Києва на акції протесту під стінами Мінрегіону поліцейський дістав тілесні ушкодження / фото npu.gov.ua

У Києві під час забезпечення правопорядку на безстроковій акції група осіб намагалася прорватися у приміщення Міністерства розвитку громад і територій, в результаті чого поліцейському були нанесені тілесні ушкодження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Сьогодні під час забезпечення правопорядку на безстроковій акції група осіб намагалася прорватися у приміщення Міністерства розвитку громад і територій (вулиця Велика Житомирська, 9). При цьому чоловік наніс тілесні ушкодження поліцейському», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Правопорушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом нападу на поліцейського розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 ККУ.

Читайте такожУ Мінрегіоні розповіли, на що підуть гроші, виділені на "Велике будівництво"

Окрім того, як зазначається, після проведення першочергових слідчих дій можлива додаткова правова кваліфікація дій осіб, які намагалися прорватися у приміщення міністерства.

«Правоохоронці продовжують цілодобово нести службу із забезпечення правопорядку під час безстрокової акції та закликають учасників висловлювати свою позицію у правовий спосіб», - додали в поліції.

Акція протесту проти корупції в будівельній галузі

  • На початку грудня під будівлею Мінрегіону по вул. Велика Житомирська, 9 у Києві почалася безстрокова акція протесту проти корупції в будівельній галузі.
  • Учасники акції стверджують, що корупція в будівництві триває і звинувачують в цих злочинах міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, народного депутата від «Слуги народу», заступника голови профільного парламентського комітету Олену Шуляк, в.о. голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Ірину Король та інших.
  • 28 грудня активісти громадських організацій вийшли на мітинг під Міністерством розвитку громад і територій, щоб заявити, що відомство проводить легалізацію порушень законів та будівельних норм у корупційний спосіб. Їхні представники намагалися потрапити на засідання Науково-технічної ради Мінрегіону, аби донести свою позицію. Але цьому завадили правоохоронці.
  • Втім, активісти запевнили, що «не дадуть корупціонерам спокійно святкувати Новий рік разом з будівельною мафією».