В Миколаївській області завдали збитків через розкрадання "оборонки" майже на мільйон гривень / фото прес-служба СБУ

Служба безпеки України викрила масштабну схему привласнення бюджетних коштів для закупівлі продукції Силам оборони у прифронтових районах у Миколаївській області. 

Йдеться про схему, яку організував перший заступник мера Вознесенської міської територіальної громади. Як повідомив прес-центр відомства, він залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих - посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду.

Разом вони завдали збитків Україні та ЗСУ майже на мільйон гривень. 

Відео дня

"За попередніми даними, учасники оборудки завдали державі збитки на майже млн грн. Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів виявлено: комп’ютерну техніку, документи та чорнові записи із доказами незаконних дій; понад млн у гривневому еквіваленті. На підставі зібраних доказів першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах)", - йдеться у повідомленні.

В спецслужбі поінформували, що наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

СБУ спіймала "комунальника", який шкодив ЗСУ

Нагадаємо, що вчора СБУ заарештувала "шкідника" в Одеській області, який через свої зрадницькі дії заважав ЗСУ. Йдеться про жителя села Крижанівка, який разом з другом "зливав" дані про колону нашої техніки та переміщання особового складу до фронту.

Чоловіки, усвідомлюючи, до чого може призвести поширення секретних даних, ширили записи с технікою своєму "координатору" - мешканцю Росію. Сторони листувалися через месенджер у соціальних мережах.

Вас також можуть зацікавити новини: