В результаті події четверо осіб доставлені до лікарні / фото facebook.com/kivailya

Зеленський прокоментував розстріл автобуса, що стався напередодні у Харківській області, та подякував поліцейським за швидкий результат у цій справі.

"Дякую поліції за швидкий результат із затриманням підозрюваних у стрілянині на Харківщині, де група озброєних молодиків скоїла напад на автобус. Така ефективність повинна стати нормою", - написав Зеленський у Telegram.

Президент заявив, що суспільство має згадати, що в державі є поліція і є Закон. 

Відео дня

"Ані належність до певних політичних сил, ані прихильність до різних ідеологій, віросповідань, поглядів тощо, якщо це не заборонено законодавством, не повинні бути виправданням злочинів", - сказав президент.

За його словами, безкарність породжує вседозволеність, тому розслідування у таких справах повинне відбуватися якомога швидше, а суди повинні ухвалювати рішення, керуючись буквою Закону, а не політичною кон’юнктурою. 

"Ми десятиріччями слухали гасло "Закон – один для всіх". Але бачимо, до чого призводять порожні обіцянки! Безліч правоохоронних органів зосередили увагу на економічних та корупційних злочинах, боротьба з якими, звичайно, важлива, але ми не повинні допустити повернення до "лихих 90-х" із зухвалими розбірками на вулицях", -  заявив Зеленський.

Читайте такожНа трасі "Київ-Харків" розстріляли автобус – нардеп Кива (фото 18+)

Розстріл автобуса на Харківщині: що трапилося

Конфлікт між організацією Киви та Нацкорпусом в Києві 25 серпня

  • У вівторок, 25 серпня, в центрі Києва на бульварі Дружби Народів між представниками «Національного корпусу» та представниками організації народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Іллі Киви «Патріоти – за життя» сталася сутичка зі стріляниною.
  • Кива заявив, що активісти «Нацкорпусу» та ветерани полку «Азов» здійснили «підлий напад» на членів його організації «з метою вбити, залякати, заткнути та зупинити».
  • Водночас представники «Нацкорпусу» заявили, що це представники «силового загону» нардепа зі зброєю напали на їхніх активістів.