Микола Микитенко спалив себе в центрі Києва / фото - facebook.com/vidsich

У ніч на 11 жовтня на Майдані Незалежності в Києві 49-річний український військовослужбовець Микола Микитенко вчинив акт самоспалення. 

Про це пише видання "Факти".

Повідомляється, що самоспалення на Хрещатику здійснив відомий боєць АТО Микола Микитенко, позивний Ворон. Зі слів його друзів, інформація про причини суїциду, розміщена в ЗМІ — нібито накласти на себе руки Ворон хотів через нещасливе кохання - не відповідає дійсності. У Миколи є сім'я - дружина і дочка. Причому своєю донькою Юлією — командиром-вихователем Київського військового ліцею імені Івана Богуна, а також колишнім командиром взводу 25- го батальйону територіальної оборони "Київська Русь" - Ворон дуже пишався.

Відео дня
Микола Микитенко

Микола Микитенко брав участь в АТО

У 2014 році Микола Микитенко брав участь у боях під Слов'янськом у складі добровольчого батальйону Нацгвардії України імені Кульчицького. Під час евакуації збитого вертольота на горі Карачун боєць був поранений. Після лікування, незважаючи на отриману інвалідність, Ворон знову відправився на фронт.

Читайте такожУ Києві перед ТРЦ чоловік порізав собі вени й намагався виколоти око (відео 18+)

Які мотиви були у Миколи Микитенка

Повідомляється, що за три години до самоспалення Микола Микитенко опублікував на своїй сторінці в Facebook пост.

"Думаю, як буду горіти? Як Василь Стус?! Чи вистачить сил довести, що Україна понад усе? Дістало!!! Вийдіть всі, побратими, як 24 числа, візьміть зброю в руки, і захистіть нашу рідну Україну!!!. Підтримайте за всі мої гріхи!!! Слава Україні!!!",- написав він.

Микола Микитенко був незадоволений політикою президента Володимира Зеленського щодо бійців, які захищають Україну від агресора. Це також підтверджують рідні бійця.

"Мотиви суто політичні. Незгода з діями влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії. Він був абсолютно при тверезій пам'яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалася молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані", - розповіла дочка військового в коментарі Суспільному.

Свій останній пост на своїй сторінці Ворон опублікував за п'ять хвилин до самоспалення: "Зараз 3-25. Мені дуже хочеться, щоб Україна була самостійною".

Вирушаючи на Хрещатик, Микитенко надів військову форму і всі свої ордени.

Який стан бійця 

Волонтер організації "Волонтерська Сотня Доброволя" Наталія Воронкова повідомила, що станом на 19:00 12 жовтня Микола Микитенко перебував без свідомості.

"Але шансів на те, що він виживе, — дуже мало. У нього 98% опіків тіла. Рани дуже глибокі. Ворон живий тільки через те, що у нього дуже сильне серце", - заявила вона.

Самоспалення в центрі Києва: що відомо

У ніч на 11 жовтня на Майдані Незалежності чоловік 1971 року народження облив себе запальною сумішшю і підпалив. Свідки зазначили, що вони намагалися збити полум'я. У прес-службы Нацполіції повідомили, що його доставили в лікарню з 98% опіків тіла.