Правоохоронці виявили 5 бойових гранат РГД-5 / фото СБУ

У Луганській області виявлено два схрони бойовиків зі зброєю та боєприпасами.

Як повідомили у прес-центрі Служби безпеки України, зі схованки, облаштованої у лісосмузі поблизу лінії розмежування, вилучено 19 снарядів для великокаліберних гармат, загальною вагою понад 300 кг тротилу.

Інший схрон був обладнаний у покинутій будівлі на території Станично-Луганського району. Під час його огляду правоохоронці виявили 5 бойових гранат РГД-5, 4 гранатометні постріли та майже 400 набоїв різного калібру.

Відео дня

Крім того, співробітники СБУ викрили на Луганщині неодноразово засудженого жителя Старобільського району, який займався збутом бойових засобів ураження.

Читайте такожНа Одещині у пенсіонера вилучили арсенал зброї та боєприпасів (фото)

Зловмисник намагався налагодити підпільний канал продажу зброї і боєприпасів. Своїх клієнтів він підшукував через власні зв’язки, у тому числі серед інших кримінальників.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно у Донецькій області Служба безпеки України під час проведення контрдиверсійних навчань виявила поблизу залізничної станції "Дружківка" схрон з вибухівкою бойовиків. Його обладнали учасники незаконних збройних формувань так званої "ДНР" для вчинення диверсій на території регіону.