Підозрюваний Олександр Мальцев у залі суду під час обрання запобіжного заходу / фото Обозреватель

Підозрюваний в умисному вбивстві сім'ї у Житомирській області народився в Росії і має житло в Києві.

Стрільцем виявився 58-річний Олександр Мальцев, пише "Обозреватель" із посиланням на свої джерела. Він уродженець Курської області РФ, довгий час жив на Лісовому масиві в Деснянському районі Києва.

Підозрюваний близько 10 років тому купив будинок у с. Вишневе Коростишівського району Житомирської області.

Відео дня

До села Грубське, де Мальцев розстріляв з автомата Калашникова під час сну Ірину та Сергія Міненка, менш як п'ять кілометрів. Місцеві жителі кажуть, що про підозрюваного майже нічого не знають: "він жив таємно, ні з ким не спілкувався. Не місцевий, будинок купив як дачу".

Автомат Калашникова, із якого стріляв Мальцев, а також кілька гранат, глушник і патрони були заховані на околиці села. Схованку було знайдено поліцейськими під час розслідування.

За даними "Обозревателя", на підозрюваного у вбивстві сімейної пари зареєстровано чотири одиниці зброї: газовий пістолет і три гладкоствольних рушниці. Де Мальцев роздобув АК з'ясовують правоохоронці.

Читайте такожШколярка під час фотосесії застрелила товариша з рушниці: деталі трагедії під Києвом (фото)

Причиною вбивства могли стати борги

Причиною вбивства 47-річного Сергія і 38-річної Ірини стали боргові зобов'язання глави сім'ї. У прокуратурі Житомирської області розповіли, що йдеться про 23 тисячі доларів США (близько 618 тис. грн). У будинку стрілка нібито знайшли розписки на цю суму.

Про те, як і коли познайомилися Олександр Мальцев і Сергій Міненко, поки невідомо. За даними джерел "Обозревателя", до 2014 року підозрюваний у вбивстві був зареєстрований в Києві приватним підприємцем, займався вантажоперевезеннями. А його жертвою був далекобійник, який їздив на заробітки за кордон. У день загибелі Міненко повинен був їхати за документами, отримати візу.

Розстріл подружжя на Житомирщині: деталі

  • Близько 00:30 8 червня до поліції надійшло повідомлення від мешканки села Грубське Коростишівської громади про стрілянину. Було встановлено, що 8 червня близько 00:25 невідомий через вікно стріляв у кімнату приватного будинку. На той момент там перебувало подружжя, яке відпочивало.
  • Внаслідок обстрілу будинку загинув чоловік 1974 року народження, жінку 1982 року народження, у важкому стані госпіталізували в реанімаційне відділення. Вранці вона померла в реанімації Коростишівської центральної районної лікарні не приходячи до тями.
  • У будинку вночі перебувала й 11-річна донька сімейної пари. Її врятувало те, що в момент нападу дівчинка спала в іншій кімнаті.
  • Підозрюваного затримали того ж дня. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Зараз Мальцев перебуває під вартою.