ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою / фото УНІАН, Ані Брессонова

ВАКС обрав запобіжний захід колишньому Голові Фонду державного майна України Дмитру Сенниченку у вигляді заочного арешту.

"7 травня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Голові Фонду державного майна України, який очолював злочинне угрупування, що протягом 2019-2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів держпідприємств", – йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Зокрема, йдеться про найпотужніше хімічне підприємство України АТ "Одеський припортовий завод" та один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія". 

Відео дня

"Після затримання підозрюваного, який перебуває у міжнародному розшуку, та доставки його до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", – пояснює ВАКС. 

Справа Дмитра Сенниченка - головні новини

В березні НАБУ повідомило про підозру колишньому очільнику Фонду держмайна. Дмитру Сенниченку у справі про заволодіння майном державних підприємств – "Одеського припортового заводу" та "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії".

У квітні стало відомо, що НАБУ оголосило Сенниченка та ще низку посадовців, які підозрюються у цьому злочині, у міжнародний розшук

Вас також можуть зацікавити новини: